«Αντάρτικο» Γιαννάκου στη ΝΔ για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

«Αντάρτικο» Γιαννάκου στη ΝΔ για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/01/20, 19:15

Αντιμέτωπη με τον πρώτο «αντάρτικο» είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Μαριέττα Γιαννάκου να ανακοινώνει την αντίθεση της για τη ρύθμιση που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και επιτρέπει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η κ. Γιαννάκου ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο από το νομοσχέδιο, συμφώνησε με την άποψη του ΚΚΕ όσον αφορά την αλλαγή όλης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και προειδοποίησε ότι αν το άρθρο δεν αποσυρθεί θα το καταψηφίσει δημοσίως στην ολομέλεια.

«Αυτό το άρθρο του υπουργείου Υγείας κ. υπουργέ για ΧΕΧ να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια».

Το άρθρο που υπάρχει στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας επί της ουσίας διευρύνει ρύθμιση που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε εκτός από συγκεκριμένους φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ , τα νοσοκομεία κ.α., να μπορούν να λειτουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών και οι Οργανισμοί Τοπικοί Αυτοδιοίκησης.

Αν σου άρεσε κάνε