ΝΔ για Παπαγγελόπουλο: Παρακράτος στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ για Παπαγγελόπουλο: Παρακράτος στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/01/20, 19:56

Για έναν ακόμα κορυφαίο εισαγγελικό λειτουργό, τον τέως οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτης Αθανασίου, που «έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων τής τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων», κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή «τις αποκαλύψεις περί λειτουργίας παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρει η Πειραιώς, «"Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» σημειώνει σε σχετική τοποθέτηση το Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «ψεύτη και βραδυφλεγή» τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθυμίζει στον κ. Αθανασίου ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν, όταν δέχονται πιέσεις, να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

Αν σου άρεσε κάνε