Ποδόσφαιρο: Πρώτο κρας τεστ για τη συνοχή της ΝΔ η ονομαστική ψηφοφορία

Ποδόσφαιρο: Πρώτο κρας τεστ για τη συνοχή της ΝΔ η ονομαστική ψηφοφορία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:39 Δημιουργία 29/01/20, 12:28

Στη Βουλή και στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική τροπολογία, που ανέτρεψε την πρόβλεψη για ποινή υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι στραμμένα τα βλέμματα σύσσωμης της πολιτικής σκηνής.

Πρόκειται για ένα πρώτο κρας τεστ όσον αφορά τη συνοχή της ΝΔ, αφενός με φόντο τη διαγραφή Ζαγοράκη με απόφαση του πρωθυπουργού από την ευρωομάδα του κόμματος και αφετέρου στον απόηχο του μηνύματος του Μαξίμου, ότι η κυβέρνηση είναι υπεράνω των ομάδων. Μήνυμα, που παραπέμπει σε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ή κυρώσεων, σε περίπτωση διαρροών.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για τέτοιες παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε στο μεταξύ από την πλευρά του το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, ο ίδιος προανήγγειλε και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο.

«Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα», σημείωσε, απαντώντας «ναι» στην ερώτηση αν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε