Πέρασε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Πέρασε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:03 Δημιουργία 29/01/20, 13:41

Με 156 «ναι» πέρασε από την Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή των ποινών, που προβλέπονται για ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι», ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Από τους 158 βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος έστειλε επιστολή, στην οποία ανέφερε ότι είναι άρρωστος και πως αν ήταν στη Βουλή, θα ψήφιζε ναι.

Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ απείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Εξηγώντας την αποχή των βουλευτών του ΜέΡΑ25, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φ. Μπακαδήμα δήλωσε ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικών στρατών» τονίζοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό Σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ, διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων».

Αν σου άρεσε κάνε