Η Κεντρική Επιτροπή αποφασίσει για τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Επιτροπή αποφασίσει για τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:48 Δημιουργία 29/01/20, 17:43

Για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου και σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκαθαριστεί το εάν θα υπάρξει μετονομασία του κόμματος, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση της Πολιτικής Γραμματείας που ολοκληρώθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, κατ’ αρχήν απασχόλησε το θέμα του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και το εάν η προσθήκη θα αποφασιστεί στο Συνέδριο ή σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, νωρίτερα. Επ’ αυτού θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου.

Θα υπάρξει πάντως και εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Αποφασίστηκε επίσης ότι στον δρόμο προς το Συνέδριο θα υπάρξουν θεματικά προσυνέδρια, σε διάφορες πόλεις της χώρας ενώ τον Φεβρουάριο θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο αποτίμησης που έχει προαναγγελθεί. Επιπροσθέτως αποφασίστηκε ότι η εκλογή συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, ενώ στις 8 Μαρτίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της νεολαίας. Τέλος, την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία και την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, η ΠΓ του κόμματος αποφάσισε τη διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου. Το συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαρτίου.

Kατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων έως το Πάσχα, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

Η ΠΓ αποφάσισε, επίσης, τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14-17 Μαΐου. Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-4 Μαΐου.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε η στάση του κόμματος κατά την αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή της κύρωσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει παρών. Ανοικτό είναι εάν θα μιλήσει στην συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας, που θα εξαρτηθεί και από το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε