Μεταναστευτικό: Εξετάζεται ενίσχυση των συνόρων με πλωτό φράγμα

Μεταναστευτικό: Εξετάζεται ενίσχυση των συνόρων με πλωτό φράγμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:47 Δημιουργία 30/01/20, 10:43

Την ενίσχυση των συνόρων της χώρας με πλωτά φράγματα εξετάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω μεταναστευτικής κρίσης, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές. «Κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020.

Αναφερόμενος στις δομές, ο ίδιος τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοικτές. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι εμείς φυλάμε τα σύνορά μας», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, άλλωστε, ότι υπάρχει συμφωνία με τη Γαλλία για το μεταναστευτικό και σημείωσε ότι οδεύουμε προς αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου 3. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία και για τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην Στρατηγική συνεργασία με την Γαλλία στον αμυντικό τομέα.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και την επίμαχη τροπολογία, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. «Δεν σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Είμαστε εδώ για πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες χρειαστούν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε παρέμβαση. Όπως είπε ο κ. Πέτσας «πήραμε μια νομοθετική πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα πλαίσιο. Δεν θέλουμε να υπάρχει εναγκαλισμός της πολιτικής με το ποδόσφαιρο».

«Αυτή την στιγμή δεν εξετάζουμε αναβολή των αγώνων, αλλά αναμένουμε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Από εκεί και πέρα θα αναλάβουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί», είπε.

Τέλος, ο κ. Πέτσας μετά τα σχόλια για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία στην Βουλή, ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρχε πρόβλημα με την απουσία του, εφόσον επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους ο πρώην πρωθυπουργός».

Αν σου άρεσε κάνε