Επίθεση Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά, με... ποδοσφαιρικές αναφορές

Επίθεση Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά, με... ποδοσφαιρικές αναφορές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:27 Δημιουργία 30/01/20, 19:17

Με μια αναφορά για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί κατά της κυβέρνησης για τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών «έντυσε» ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, θα διαχειριστείτε τον Ερντογάν;

Αντί να λύνετε προβλήματα δημιουργείτε ακόμα περισσότερα» είπε προς την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «ανησυχούμε για την εξωτερική σας πολιτική, όπως και ο λαός για όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ανησυχία αυτή είναι πολιτική, κοινωνική, εθνική, ειλικρινής. Αυτό διότι στην οικονομία οι οιωνοί δεν είναι καλοί, στην κοινωνία η κυβέρνηση εφαρμόζει με αγριότητα μια πολιτική που ευνοεί τα πάνω στρώματα, και συμπιέζει ακόμα παρακάτω τα κάτω και στο προσφυγικό βρίσκεται στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, όπως είπε.

Δυστυχώς μαζί σας βρίσκεται σε αδιέξοδο και η χώρα και σε μεγάλο αναβρασμό οι τοπικές κοινωνίες», συνέχισε, μιλώντας για «αδυναμία και επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί προβλήματα. Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο και τη σχετική κυβερνητική τροπολογία, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα και ότι δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ.

Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς», είπε, θέτοντας το ερώτημα: «Θα διαχειριστείτε άραγε μια κρίση - ο μη γένοιτο - στα εθνικά μας ζητήματα; Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας για το ποδόσφαιρο και τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε προς τον κ. Μητσοτάκη πως «εσείς είστε πίσω από την τροπολογία που φέρατε προς ψήφιση».

«Επιτρέψτε μου να πάω κόντρα στο ρεύμα των τελευταίων ημερών και να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στον κ. Αυγενάκη, πολύ απλά γιατί για αυτούς τους άθλιους χειρισμούς την ευθύνη δεν έχει ο κ. Αυγενάκης, την έχει ο κ.Μητσοτάκης.

Υπεύθυνος είστε εσείς κ. Μητσοτάκη γιατί η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν προκειμένου να εκλεγείτε σας οδήγησε σ'αυτούς τους πρωτοφανείς ακροβατισμούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε