«Μπαμ» από Μητσοτάκη για ποδόσφαιρο: Απειλές για διακοπή του πρωταθλήματος και Grexit

«Μπαμ» από Μητσοτάκη για ποδόσφαιρο: Απειλές για διακοπή του πρωταθλήματος και Grexit

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:04 Δημιουργία 30/01/20, 19:41

Μηνύματα προς τις διοικήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού θέλησε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, «καλύπτοντας» τις κινήσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα που προηγήθηκε στο βήμα, λέγοντας πως «πρέπει να μην μην αφήσουμε να μετατραπεί η κοινωνική ζωή σε μια ποδοσφαιρική αρένα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν μιλάμε για μία αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιληφθεί τελικά η αθλητική δικαιοσύνη.

Έκρινα εγώ ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική.

Φρόντισα να απομακρύνω ευρωβουλευτή μας που δεν συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός» είπε χαρακτηριστικά για την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ακόμα, είπε απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού πως «θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. ».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «στην περίπτωση που αυτό το κλίμα συνεχιστεί θα αναγκαστώ να διακόψω το πρωτάθλημα της Super League και να κάνω πρόταση σε FIFA και UEFA για την αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη».

«Σήμερα προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η Βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα. Ο αθλητισμός είναι υγεία.

Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες.» συμπλήρωσε.

Απάντηση για τα εθνικά θέματα

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του για το ποδόσφαιρο και μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «μου δώσατε κ. Τσίπρα την εντύπωση ότι επιχειρείτε να κάνετε αντιπολίτευση μόνο χάρη της αντιπολίτευσης. Σας το έχω πει ότι δεν έχω ουσιαστικά διαγνώσει καμία σημαντική απόκλιση ως προς τις κεντρικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό, κατάκτηση για τη χώρα.

Πρέπει να σας πω κ. Τσίπρα ότι όταν πήγα στις ΗΠΑ χρησιμοποίησα αυτή τη διακομματική συναίνεση ως απόδειξη της σταθερότητας της χώρας στις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής. Μίλησα πως ξεχάσατε τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία και τα συνθήματα».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση που είχε κάνει προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ για το ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ξαφνικά επιστρέφω από τις ΗΠΑ και ακούω το ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη κύρωση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας γιατί κάτι άλλαξε και θα φανούμε προβλέψιμοι, δεδομένοι και ότι δεν πρέπει να είιμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι στην εξωτερική πολιτική.

Αυτή τη συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και θέσει σε εφαρμογή εσείς κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το '18 λειτουργεί. Ποιον κοροϊδεύετε εδώ πέρα;

Πράγματι είπα στις ΗΠΑ ότι είναι καλό να είσαι προβλέψιμος. Απρόβλεπτος ήσασταν εσείς το πρώτο εξάμηνο του 2015 και είδαμε που μας οδηγήσατε.

Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα» πρόσθεσε.

Αφήνοντας και πάλι καρφιά για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «έλαβα πριν από 10 ημέρες επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών κ. Πομπέο.

Σε αυτή την επιστολή ο κ. Πομπέο γράφει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν πιστές στη στήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδος.

Δεν θυμάμαι κ. Τσίπρα να πήρατε τέτοια επιστολή επί δικών σας ημερών. Η τελευταία φορά που λάβαμε τέτοια επιστολή από Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ήταν το 1976. Είχατε πάρει και εσείς μια επιστολή από τον κ. Τραμπ που σας συνεχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών».

Αν σου άρεσε κάνε