Διπλή προειδοποίηση και μνημόνιο για την «ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Διπλή προειδοποίηση και μνημόνιο για την «ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:10 Δημιουργία 31/01/20, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με μια διπλή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και με την εξαγγελία ενός μνημονίου συνεργασίας της κυβέρνησης με την FIFA και την UEFA για την «ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου» αντέδρασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην άναρχη κατάσταση, που επικρατεί στον χώρο και σε όσα συνέβησαν τα τελευταία 24 ώρα, μετά την γνωμοδότηση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Μια ημέρα μετά από την ψήφιση της τροπολογίας για την αλλαγή των ποινών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την ύπαρξη διαχρονικών αδυναμιών και ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας, έτσι ώστε με την συνεργασία των διεθνών οργανισμών να διορθωθούν άμεσα τα «κακώς κείμενα».

Μάλιστα, οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα και σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνικό κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της UEFA στην Ελβετία, προκειμένου να γίνει η αναγκαία προπαρασκευή και να έρθει ακολούθως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Ωστόσο, εκτός από την προαναγγελία αυτή, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και σε μια διπλή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Όσοι εξ αυτών, όπως είπε, δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες που θα τεθούν, τότε οι ομάδες τους θα αποκλείονται από διεθνείς διοργανώσεις και θα χάνουν έσοδα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να διακόψει και το πρωτάθλημα εάν χρειαστεί.

Στην ομιλία του στη Βουλή, χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός υπερασπίσθηκε την τροπολογία της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί τα προβλήματα του ποδοσφαίρου να γίνονται πρόβλημα της κοινωνίας και πρόσθεσε ότι όταν μία ομάδα παρανομεί, πρέπει να τιμωρείται, αλλά όχι να εξοντώνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο ίδιος προχώρησε στην απομάκρυνση του ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός μιας ομάδας και όχι ως εκπρόσωπος του λαού. «Δεν μπορεί να ποδοσφαιρική αντιπαράθεση να γίνει κοινωνική».

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στoν κ. Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα του είχε πει ότι «περνά δύσκολες ώρες, αλλά δεν τον λυπάται», τόνισε χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να περνώ δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για τα δημοψηφίσματα, το κλείσιμο τραπεζών και το πως οδήγησα την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Σε αυτό το αξίωμα όλοι περνάμε δύσκολες ώρες αλλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα από το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε. Κάποια στιγμή καλό είναι να το αντιληφθείτε και να σταματήσετε να παρουσιάζετε μια εικόνα της χώρας που φαντάζεται μόνο το δικό σας μυαλό».

Αν σου άρεσε κάνε