Γεωστρατηγικά και οικονομία στη συνάντηση Μητσοτάκη - αλ Σαούντ

Γεωστρατηγικά και οικονομία στη συνάντηση Μητσοτάκη - αλ Σαούντ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:18 Δημιουργία 03/02/20, 15:51

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι η συνεργασία Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα. Επισημάνθηκε επίσης η κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Οι δυο πλευρές, προσθέτουν από την κυβέρνηση, επιβεβαίωσαν ότι η σημερινή επίσκεψη αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε σειρά τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού, της άμυνας.

Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι σε συνέχεια των σημερινών συναντήσεων, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών projects.

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αν σου άρεσε κάνε