Μάχη σε δύο «μέτωπα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μάχη σε δύο «μέτωπα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:44 Δημιουργία 04/02/20, 09:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τη μάχη του σε δύο «μέτωπα» παράλληλα εξακολουθεί να δίνει ο πρωθυπουργός, καθώς επιδιώκει να κόψει το νήμα του ενός έτους στην διακυβέρνηση της χώρας – τον προσεχή Ιούλιο – έχοντας θετικό πρόσημο.

Μετά από τη σειρά θεσμικών αλλαγών που πέρασε με απόλυτη επιτυχία (αλλαγή του εκλογικού νόμου, ψήφος των ομογενών, εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας) και το πρώτο κύμα των φοροελαφρύνσεων (ΕΝΦΙΑ, φορολογικοί συντελεστές), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ως άμεση προτεραιότητά του την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στη χώρα.

Για το λόγο αυτό χθες βρέθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και σήμερα είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επαφές σε ανώτατο επίπεδο. Ο τουρισμός, η αξιοποίηση ακινήτων, η συνεργεία στο χώρο της ενέργειας είναι μεταξύ άλλων στην ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού και τα αποτελέσματα των συνομιλιών του, όπως βεβαιώνουν στελέχη του μεγάρου Μαξίμου,θα φανούν πολύ άμεσα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θέλει να βάλει τάξη και στο χώρο του ποδοσφαίρου, διορθώνοντας χρόνιες παθογένειες που ταλανίζουν το χώρο και οδηγούν σε μαρασμό το άθλημα.

Μετά από την εξαγγελθείσα πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός επικράτειας (που ανέλαβε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό) συναντήθηκε χθες στη Γενεύη με τον πρόεδρο της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, και του μετέφερε την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA, με αντικείμενο τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού πρωταθλήματος, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Η σαφής και ανακοινωθείσα επιλογή του πρωθυπουργού είναι, παρακάμπτοντας τα αρμόδια εγχώρια όργανα, να αναθέσει σε αξιωματούχους της Παγκόσμιας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τη διεύθυνση των ελληνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Εάν δε, οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συμμορφωθούν, τότε η διακοπή του πρωταθλήματος και η απαγόρευση συμμετοχής ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα επανέλθουν στο τραπέζι.

Αν σου άρεσε κάνε