Στο Ριάντ για επενδυτική συμφωνία Γεωργιάδης-Θεοχάρης

Στο Ριάντ για επενδυτική συμφωνία Γεωργιάδης-Θεοχάρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 04/02/20, 12:57

Στο Ριάντ θα μεταβούν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού, κκ. Γεωργιάδης και Θεοχάρης, προκειμένου να υπογράψουν επενδυτική συμφωνία.

Αυτό ανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός κατά τις επαφές του στο Ριάντ παρέδωσε κατάλογο με τομείς, στους οποίους μπορούν να γίνουν επενδύσεις από σαουδαραβικά κεφάλαια.

«Δεν είμαστε στη φάση της πρόσκλησης και της αναμονής αλλά στην ώρα συγκεκριμένων αποφάσεων για επενδύσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην αποστολή μιας πυροβολαρχίας ελληνικών Patriot για την προστασία της κρίσιμων υποδομών, σημειώνοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019. «Η κίνηση προάγει τη χώρα μας ως πυρήνα ασφάλειας στην περιοχή και συσφίγγει τους δεσμούς με την Σαουδική Αραβία, ενώ ως αμυντικό σύστημα δεν συνιστά απειλή για τρίτη χώρα», τόνισε.

Θύμισε δε ότι στην ίδια πρωτοβουλία συμμετέχουν ΗΠΑ, Γαλλία και αναμένεται να μετέχει και η Ιταλία.

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα σε ό,τι αφορά την αμυντική θωράκιση της χώρας, καθώς 20 Ιανουαρίου τέθηκε σε λειτουργία μια μονάδα Patriot που έως τότε ήταν ανενεργή.

Αν σου άρεσε κάνε