Βολές Τσακαλώτου κατά Γεωργιάδη για την πρώτη κατοικία

Βολές Τσακαλώτου κατά Γεωργιάδη για την πρώτη κατοικία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/02/20, 19:36

«Ο κ. Γεωργιάδης, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνει, σε δήλωση του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Πέραν της γνωστής αγαπημένης συνήθειας της κοπτοραπτικής - όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα - θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω στον κ. Υπουργό ότι: Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας. Και περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις» επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει στον κ. Γεωργιάδη ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα - και τι θα περιλαμβάνει αυτή - στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο».

«Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς. Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί» καταλήγει ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε