Δεν υποχωρεί η Γιαννάκου για την καταψήφιση των εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών

Δεν υποχωρεί η Γιαννάκου για την καταψήφιση των εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/02/20, 19:58

Ακόμα πιο κοντά στην πρώτη «ανταρσία» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της έρχεται η ΝΔ, με την Μαριέττα Γιαννάκου να επαναλαμβάνει την Τρίτη την πρόθεση της να καταψηφίσει τη λειτουργία των εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών και στους δήμους.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πολιτική προστασία, στο οποίο περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη, η κ. Γιαννάκου υπογράμμισε πως «όλες οι σοβαρές χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα αν θεωρούν ότι οι χρήστες πρέπει δήθεν να παίρνουν ελεύθερα το ναρκωτικό, διαθέτουν πολύ ισχυρές και πλήρως εξοπλισμένες θεραπευτικές κοινότητες και με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό».

«Στην Ελλάδα, με ποια υποδομή και ποια λογική οι δήμαρχοι θα συγκεντρώνουν σε ένα χώρο τους χρήστες και θα επιτρέπουν τη χρήση ναρκωτικών; Μάλιστα, από τη διάταξη αφαιρέθηκε η φράση που έθετε την προϋπόθεση ο χρήστης να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ληπτών» συμπλήρωσε.

«Αν πεθάνουν κάποιοι, ποιος θα έχει την ευθύνη; Στη πραγματικότητα αυτά τα προγράμματα είναι φθηνά και βασίζονται στη πολιτική της μη όχλησης και δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί σε θεραπεία ο χρήστης», ανέφερε.

Ακόμα, η κ. Γιαννάκου υποστήριξε ότι «θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί θα καταστραφούν και τα λίγα θεραπευτικά κέντρα, αν οι δήμαρχοι θελήσουν να μεταφέρουν στους δήμους τους το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ».

«Είμαι υποχρεωμένη να καλέσω και τους βουλευτές και τους δημάρχους που φιλοδοξούν να λύσουν το πρόβλημα των δρόμων να το ξανασκεφτούν. Και θα έλεγα, ότι τα θεωρούμενα από κάποιους «σκουπίδια», δεν καθαρίζονται όπως τα σκουπίδια που είναι και η πρώτη αρμοδιότητα των δημάρχων», κατέληξε η κ. Γιαννάκου.

Αν σου άρεσε κάνε