Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένος για το περαιτέρω άνοιγμα στην κεντροαριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένος για το περαιτέρω άνοιγμα στην κεντροαριστερά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:19 Δημιουργία 10/02/20, 14:06

«Στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι συνομολογούν ότι η διεύρυνση και η οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος πρέπει να προχωρήσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης τονίζοντας ότι «η αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα».

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε μετά τις εκλογές του Ιουλίου όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως ηγετική δύναμη του προοδευτικού φάσματος» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και πρόσθεσε πως «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «είναι μία διαδικασία που διαμορφώνεται καθώς προχωράμε, μέσα από συζήτηση με τα μέλη μας και τους πολίτες».

«Χρειάζονται δοκιμές και ενδεχομένως κάποιες φορές να χρειαστεί να διορθώσουμε την πορεία μας, αλλά κανείς δεν διαφωνεί ως προς το στρατηγικό στόχο» συνέχισε, για να συμπληρώσει πως «αντίθετα με τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ζωντανό κόμμα στο οποίο όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται».

Ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε πως «πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς προοδευτικές επιλογές» με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Ιρλανδία, πράγμα το οποίο – όπως είπε - «δείχνει μια αλλαγή κατά των συντηρητικών δυνάμεων που οδήγησαν στην κρίση ολόκληρη την Ευρώπη».

Αν σου άρεσε κάνε