Πέτσας για κλειστές δομές: Η πολιτική άλλαξε - Ο διάλογος δεν μπορεί να είναι άλλοθι

Πέτσας για κλειστές δομές: Η πολιτική άλλαξε - Ο διάλογος δεν μπορεί να είναι άλλοθι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:45 Δημιουργία 11/02/20, 13:38

«Η πολιτική άλλαξε» είναι το μήνυμα, που εκπέμπει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης περί κλειστών κέντρων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, σχεδιασμός, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες σχετικά, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι έγινε εξαντλητικός διάλογος δύο μηνών με τους περιφερειακούς παράγοντες, αλλά αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να διαιωνίζεται.

«Ο διάλογος δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αδράνεια. Η κοινωνία είναι μαζί μας σε ό,τι αφορά το συνολικό σχέδιο, τμήμα εκ των οποίων είναι οι κλειστές δομές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις επιτάξεις, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των νέων κέντρων στα νησιά και σημείωσε ότι συνεχίζονται στοχευμένες δράσεις για την κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή των κλειστών δομών. Η αρχή των κατασκευών προσδιορίζεται για τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, εκτιμά ότι δεν θα χρειαστούν άλλες εκτάσεις. Σε ό,τι αφορά τις ροές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τις αποθαρρύνει και η δημιουργία κλειστών δομών έχει και αυτό τον στόχο.

«Για να έχουμε μειωμένο πληθυσμό στα νησιά απαιτείται καλύτερη φύλαξη των συνόρων, αυξημένες επιστροφές στην Τουρκία αλλά και την ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων ασύλου», σημείωσε ο κ. Πέτσας, δίνοντας έτσι το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής ως προς το μεταναστευτικό μέτωπο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στις κλειστές δομές θα παραμένουν οι αιτούντες άσυλο και όσοι βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής 2-3 μήνες και ότι από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κλειστές δομές, γρήγορα θα κλείσουν οι υφιστάμενες «ανοικτές».

Ερωτηθείς αν οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας απάντησε «ολόκαρδα».

Αν σου άρεσε κάνε