«Το είπαμε και το κάναμε» το μήνυμα του Μαξίμου για τους 7 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ

«Το είπαμε και το κάναμε» το μήνυμα του Μαξίμου για τους 7 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:15 Δημιουργία 12/02/20, 09:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, την ώρα που διαχειρίζεται ευαίσθητα - κρίσιμα θέματα, όπως είναι η ελληνοτουρκική ένταση και το μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε χθες το απόγευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο διαρκείας 98 δευτερολέπτων, με το οποίο επιχειρεί έναν «μίνι» απολογισμό για τους πρώτους επτά μήνες της νέας διακυβέρνησης.

Το μίνι βίντεο, με τίτλο «Το είπαμε και το κάναμε», αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση, όπως η μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, η κατάργηση του ασύλου, το επίδομα γέννας 2.000 ευρώ, ο αντικαπνιστικός νόμος, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, οι προσλήψεις 1.500 ειδικών φρουρών κ.α.

«Έχουμε αποδείξει πως ό,τι λέμε, γίνεται. Μέσα σε 7 μήνες καταφέραμε πολλά. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας γραμμή γραμμή. Το είπαμε. Το κάναμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι σαφές ότι η έμφαση δίνεται σε δύο τομείς: τις φοροελαφρύνσεις και την ασφάλεια, που αποτελούν τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής.

Άλλωστε, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αυτές ήταν και οι βασικές δεσμεύσεις της ΝΔ, οι οποίες σήμερα υλοποιούνται . Δεν είναι τυχαίο ότι στο μήνυμα του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις, χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες του, προκειμένου να καταδειχθεί η συνέπεια μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων. Χθες, ήταν η σειρά του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα, αλλά και τον σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την υλοποίηση των πολιτικών στον συγκεκριμένο τομέα και ειδικότερα για την ψήφιση με ευρεία πλειοψηφία του νόμου για την ψήφο των ομογενών , την πολιτική για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την κινητικότητα αλλά και για τον προγραμματισμό που έχει ήδη για το θέμα των απορριμμάτων.

Σήμερα, Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη καταγράψει σημαντική πρόοδο σε μείζονα θέματα, όπως είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, η επιτάχυνση της κατασκευής του Μέτρο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και η νέα προσπάθεια για τον περιορισμό των προβλημάτων στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της συμπρωτεύουσας με την προμήθεια 100 ξένων λεωφορείων που άμεσα θα ενταχθούν στον στόλο του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Καραμανλής, που το Σαββατοκύριακο θεμελίωσε μαζί με τον πρωθυπουργό το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι στην Κρήτη, θα αναφερθεί στον σχεδιασμό για τον ΒΟΑΚ ( βόρειος οδικός άξονας Κρήτης), αλλά και στην πορεία εκσυγχρονισμού των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Μαρτίου και θεωρητικά από τότε ο χρόνος για τον ανασχηματισμό 7α ξεκινά να μέτρα αντίστροφα.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνονταν με την συμπλήρωση ενός έτους από την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, αλλά τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι ορισμένες διορθωτικές κινήσεις - αλλαγές μπορεί να γίνουν νωρίτερα.

Αν σου άρεσε κάνε