Το Master Plan του Λιμένος Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα-Πλακιωτάκη-Λιάγκου

Το Master Plan του Λιμένος Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα-Πλακιωτάκη-Λιάγκου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:51 Δημιουργία 13/02/20, 18:40

Το ζήτημα της επικαιροποίησης της μελέτης του Master Plan του Λιμένος Κέρκυρας, καθώς και η αξιοποίηση και η αναβάθμιση περιφερειακών λιμένων, όπως π.χ. του λιμένος Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Επικεφαλής Στρατηγικής και Συντονισμού Έργων Λιμένων και Μαρινών του ΤΑΙΠΕΔ, Αθανάσιο Λιάγκο, στο υπουργείο.

«Στο πλαίσιο των επαφών μου με κυβερνητικούς Αξιωματούχους, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, ο οποίος είναι ο Επικεφαλής Στρατηγικής και Συντονισμού Λιμένων και Μαρίνων του ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε σχετικά ο κ. Γκίκας.

«Είχαμε μία ουσιώδη συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω αναβάθμιση του Λιμένος Κέρκυρας με μαρίνα Mega Yacht και συμβατική μαρίνα. Ετέθη και το θέμα της αναβάθμισης του λιμένος Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, όπου απαιτείται νέα επικαιροποιημένη μελέτη που πρέπει να ξεκινήσει από την Δημοτική Αρχή, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου», τόνισε ο βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ.

«Μέχρι το Πάσχα, ο Υπουργός θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τον ΟΛΚΕ και τους προς αναβάθμιση περιφερειακούς λιμένες.», δήλωσε ο κ. Γκίκας.

Αν σου άρεσε κάνε