«Αρένα» η Βουλή για τα επεισοδιακά Eurogroup του 2015

«Αρένα» η Βουλή για τα επεισοδιακά Eurogroup του 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:27 Δημιουργία 14/02/20, 14:42

Σε... «αρένα» μετατράπηκε την Παρασκευή η Βουλή και όχι μόνο λόγω των υψηλών τόνων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τα «μέτωπα» των εργασιακών και της οικονομίας.

Το θερμόμετρο ανέβασε και ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος κατέθεσε έναν φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, που -όπως υποστήριξε ο ίδιος στη δευτερολογία του- περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των «καυτών» συνεδριάσεων του Eurogroup του δραματικού 2015.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να διαβιβάσει το περιεχόμενό του στους πολιτικούς αρχηγούς.

Εμφανώς ενοχλημένος, από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας επέστρεψε πίσω τον φάκελο, τονίζοντας πως δεν «αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης προεξόφλησε στην ομιλία του ότι «το περιεχόμενο αφορά στην κρυφή μαγνητοφώνηση κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με το τρόπο αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στου πολιτικούς αρχηγούς.

«Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις πρέπει να το αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχφοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν», επεσήμανε ο κ. Τασούλας.

Αν σου άρεσε κάνε