«Παγώνουν» προσωρινά οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

«Παγώνουν» προσωρινά οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:39 Δημιουργία 17/02/20, 09:35

«Παγώνουν» για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για κλειστές δομές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα γίνει για να διευκολυνθεί η διαδικασία επανέναρξης του διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση στα πέντε νησιά και να ενημερωθούν οι κάτοικοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναγκαστική ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια.

Όπως είπε, οι διαδικασίες για να γίνουν συμβάσεις με καθέναν από τους ιδιοκτήτες των υπό επίταξη εκτάσεων θα έπαιρναν χρόνο, ενώ τώρα θα εισπράττουν τα ενοίκια μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής ενοικίασης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δεν θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του, είναι να συμβάλλει η ΕΕ, ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες, όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

O κ. Μηταράκης πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο, όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.

Αν σου άρεσε κάνε