Προανακριτική: Αρνείται να καταθέσει δια ζώσης στη Βουλή ο «Μάξιμος Σαράφης»

Προανακριτική: Αρνείται να καταθέσει δια ζώσης στη Βουλή ο «Μάξιμος Σαράφης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 17/02/20, 16:08

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να βρεθεί δια ζώσης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάσει την ανάμειξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis εμφανίζεται ένας εκ τών δύο προστατευόμενων μαρτύρων, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο μάρτυρας συναινεί να κατάθεση ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, όχι όμως δια ζώσης, δεν επιθυμεί να παραστεί αυτοπροσώπως στη Βουλή γιατί φοβάται αν αποκαλυφθεί η ταυτότητα του για την οικογένεια του, δεδομένου ότι καταθέτει επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι ζητεί να κατάθεση μέσω ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας στην ΓΑΔΑ που βρίσκονται τα μηχανήματα για την ηχητική μετάδοση στη Βουλή με αλλοίωση της φωνής του.

Ωστόσο ο εν λόγω μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση νομικών παρατυπιών στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε με την φυσική του παρουσία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Υπενθυμίζεται ότι με ηχητική σύνδεση μέσω ΓΑΔΑ στο παρελθόν έχουν καταθέσει οι προσταυευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αν σου άρεσε κάνε