Νέα επίθεση ΚΚΕ στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων

Νέα επίθεση ΚΚΕ στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:48 Δημιουργία 17/02/20, 17:46

TAGS

«Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που διέρρευσε στην εφημερίδα "Καθημερινή", θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα νομοσχέδιο καταστολής, αυθαιρεσίας, ποινικοποίησης και προβοκάτσιας, που φτάνει να παραβιάζει ακόμη κι αυτές τις διατάξεις του σημερινού Συντάγματος» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και προσθέτει:

«Οι ορισμοί του νομοσχεδίου για το τι θεωρείται συνάθροιση, σε συνδυασμό με την υποχρέωση γνωστοποίησης και τις γενικές διατυπώσεις περί "κινδύνου δημόσιας ασφάλειας" και "διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής", δίνουν τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν, να περιορίζουν και να καταστέλλουν κατά το δοκούν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ακόμη κι απλές διαμαρτυρίες μιας ομάδας ανθρώπων. Την ίδια στιγμή επιφυλάσσει βαριές ποινές, με ιδιώνυμο αδίκημα, σε όσους δεν συμμορφωθούν "προς τας υποδείξεις"» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Καταρρέει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι δήθεν "στοχεύει τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις που δημιουργούν προβλήματα". Στην ουσία, με αυτό το νομοσχέδιο, στοχεύει δυνητικά κάθε συγκέντρωση. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή αυτό το τερατούργημα, που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του λαού και της νεολαίας».

Αν σου άρεσε κάνε