Ικανοποίηση Δένδια για την ευρωπαϊκή αποστολή ελέγχου του εμπάργκο στη Λιβύη

Ικανοποίηση Δένδια για την ευρωπαϊκή αποστολή ελέγχου του εμπάργκο στη Λιβύη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:31 Δημιουργία 17/02/20, 18:22

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα, κατά την παρουσία του στο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Σε σχετική δήλωσή του, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε πως «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα. Η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί».

Εξάλλου, μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογο του, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο κ. Δένδιας είπε ότι «συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού, του Έντι Ράμα. Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε