Επίθεση Μαξίμου κατά «εργατοπατέρων» για την αυριανή απεργία

Επίθεση Μαξίμου κατά «εργατοπατέρων» για την αυριανή απεργία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 17/02/20, 20:49

Υψηλότατους τόνους κατά των αυριανών κινητοποιήσεων για την 24ωρη απεργία από ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία χρησιμοποιούν από την κυβέρνηση, με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλούν για κινητοποιήσεις υποκινούμενες από «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.

Σε σχετικό non paper από το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζεται πως «βασικό αίτημα της αυριανής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΠΟΕ ΟΤΑ, και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές».

Πραγματοποιούν μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τώρα εμφανίζονται να πραγματοποιούν απεργία για τον Νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου».

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στα αιτήματα των απεργών που όπως αναφέρουν μέσα από αυτά «ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ Μνημονίων».

Συνεχίζοντας, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως « οι "εργατοπατέρες" ζητούν:

-Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

-Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία –Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική.

-Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

-Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.

-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Αιτήματα που κινούνται εκτός λογικής επιβεβαιώνοντας ότι οι αυριανές απεργίες είναι υποκινούμενες και εκτελούν από «επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές,

Αν σου άρεσε κάνε