Κυβερνητικό «μέτωπο» κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Κυβερνητικό «μέτωπο» κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:21 Δημιουργία 18/02/20, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

«Μέτωπο» κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών που διοργάνωσαν τη σημερινή απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γεγονός που θα παραλύσει την Αθήνα καθώς οι μετακινήσεις θα είναι ιδιαιτέρα δύσκολες καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, συγκροτεί η κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με δηκτικά σχόλια κατά της σημερινής κινητοποίησης, θέλοντας να εκφράσει την πλειοψηφία των πολιτών που θα ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά, από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Όπως επεσήμαναν αργά χθες το απόγευμα σε σχόλιο τους στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τα αιτήματα της απεργίας «κινούνται εκτός λογικής, σημειώνοντας πως πρόκειται για «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Όπως τόνισαν οι ίδιοι παράγοντες, «βασικό αίτημα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου».

«Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις», πρόσθεσαν.

« Οι "εργατοπατέρες” ζητούν» - υπογράμμισαν, αποδομώντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών - « επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής». «Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" , κατέληξαν τα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου .

Η επιλογή της κυβέρνησης να απαντήσει στους διοργανωτές, πριν καν μάλιστα ξεκινήσει η απεργία, αν και είναι ασυνήθιστη, εντούτοις δείχνει την κατεύθυνση στην οποία θέλει να κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται το κοινωνικό σύνολο και επιδιώκει να απομονώσει τους ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι θα ληφθούν μέτρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, κάτι άλλωστε που είχε πει και πρόσφατα ο υπουργός υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Οι όποιες αποφλασεις θα ανακοινωθούν άμεσα και θα αποτελέσουν μέρος μιας συνολικής πολιτικής, που θα συμπεριλαμβάνει και το χωροταξικό περιορισμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα.

Αν σου άρεσε κάνε