Προανακριτική: Ο «Σαράφης» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ - Καταθέτει τη Δευτέρα

Προανακριτική: Ο «Σαράφης» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ - Καταθέτει τη Δευτέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 21/02/20, 20:32

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) προσήλθε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο «Μάξιμος Σαράφης» εμφανίστηκε αυτοβούλως, την ώρα που εκκρεμούσε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εξέταση θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα, όπως άλλωστε υποδεικνύει και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, στην επιστολή του.

Νωρίτερα, πηγές της πλειοψηφίας στην ειδική επιτροπή ανέφεραν πως «το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες», υπογραμμίζοντας ότι πλέον ο δρόμος άνοιξε.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους προστατευόμενους μάρτυρες να αποφύγουν να εξεταστούν. Δεν θα επιτρέψουμε να μην δώσουν απαντήσεις. Το διάβημα στον Άρειο Πάγο αυτό το νόημα είχε. Την απεμπλοκή της εξέτασής τους, την οποία εξέταση οι δύο μάρτυρες, ενώ ήθελαν να αποφύγουν, έφτασαν τελικά να δηλώνουν ότι επιθυμούν να εξεταστούν», σημείωναν οι ίδιες πηγές, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της απάντησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των δύο προστατευομένων μαρτύρων.

Αν σου άρεσε κάνε