Ο «Σαράφης» αναίρεσε τον εαυτό του, στην κατάθεση στη ΓΑΔΑ

Ο «Σαράφης» αναίρεσε τον εαυτό του, στην κατάθεση στη ΓΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:28 Δημιουργία 24/02/20, 19:19

Αίσθηση προκαλούν τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα από τη ΓΑΔΑ ο εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαφάρης», που απάντησε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο ίδιος φέρεται να άλλαξε τα όσα είχε αρχικά αναφέρει στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, με τον «Σαράφη» να υποστηρίζει σήμερα πως πως όλα όσα έλεγε στις προηγούμενες καταθέσεις του ήταν «πιθανολογήσεις», ενώ φέρεται να εξαιρεί από την εμπλοκή στην υπόθεση Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατέθεσε πως η «η κ. Τουλουπάκη δεν λέει αλήθεια στο έγγραφο που έστειλε στον κ. Σοφουλάκη».

Σημειώνεται πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν διαφορετικές εκδοχές για τα όσα ανέφερε ο «Σαράφης».

Σύμφωνα με τους «γαλάζιους» βουλευτές, ο «Σαράφης» φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνωρίζει γιατί η Τουλουπάκη κάλυπτε τον Μανιαδάκη και δεν κατέγραφε αυτά που κατέθετε ο ίδιος [ο «Σαράφης»] σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα. «Από τον Ιανουάριο του 2018, είχα πει στην Τουλουπάκη για τον Μανιαδάκη, αλλά μου είχε πει, άστον για μετά», φέρεται να κατέθεσε κατά τις ίδιες πηγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μέσω διαρροής δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο «Σαράφης».

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε όλες τις καταθέσεις που έχει δώσει για τη Novartis. Καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ροή “μαύρου” χρήματος σε πολιτικούς και εξηγεί πως στήθηκε το σκάνδαλο. Δίνει επίσης στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες – πλυντήριο καθώς και το πώς γινόταν το ξέπλυμα χρήματος μέσω διαφημιστικών».

Αν σου άρεσε κάνε