Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση της «Κελέση» στη ΓΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Η κατάθεση της «Κελέση» στη ΓΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 25/02/20, 18:57

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και εξετάζεται ο/η προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Όπως και ο/η προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έτσι και ο/η «Αικατερίνη Κελέση» καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».

Αν σου άρεσε κάνε