Μήνυμα κορυφής από Μητσοτάκη για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Μήνυμα κορυφής από Μητσοτάκη για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:12 Δημιουργία 26/02/20, 13:49

Έκκληση «να πέσουν οι τόνοι» για τις υπό ανέγερση κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και «να μετριαστεί η άγονη αντίδραση που δεν οδηγεί πουθενά» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.

«Είναι προς όφελος των ίδιων των νησιωτών να κατασκευαστούν νέες σύγχρονες δομές και να κλείσουν οι προβληματικές» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι η πολιτική της Ελλάδας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό άλλαξε και είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα αυτό άλλαξε. Τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται πια πολύ καλύτερα. Φυλάσσονται, όμως, καλύτερα και τα θαλάσσια σύνορα. Το νομικό πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας έγινε και αυστηρότερο και πιο ευέλικτο. Και ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά οι αποφάσεις επιτέλους υλοποιούνται».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε προς τους πρόσφυγες και μετανάστες «ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας. Μην έρχεστε γιατί ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους και πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας και τελικά στην Ευρώπη. Σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε