Ο Μητσοτάκης «βγαίνει μπροστά» για το μεταναστευτικό

Ο Μητσοτάκης «βγαίνει μπροστά» για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:02 Δημιουργία 26/02/20, 20:34

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι επιτάξεις για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες αναλαμβάνει αύριο, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του σχεδίου εκτόνωσης της κατάστασης αναμένεται να αποσυρθεί μέρος ή ακόμη και το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που εστάλησαν στα νησιά του Αιγαίου.

Η συνάντηση περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο το οποίο ανακοίνωσε το Μαξίμου

Συγκεκριμένα:

-Ο Πρωθυπουργός, στις 10.00, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, και αντιπροσωπεία της εταιρείας.

-Στις 12.00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο. Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις".

-Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

-Επιλογή Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

-Στις 17.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Νωρίτερα, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι καθώς τα κλειστά κέντρα όπως είπε είναι προς όφελος των νησιωτών.

«Θέλω να κάνω μια ακόμη έκκληση να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση που υπάρχει δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά διότι είναι προς όφελος των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υπάρχουν σήμερα».

Παράλληλα κάλεσε του μετανάστες που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν άσυλο να μην έρχονται στην χώρα μας.

«Θέλω να στείλω από την Αλεξανδρούπολη ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και πάρα ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας. Μην έρχεστε διότι ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές τους οποίους και πληρώνετε αδρά δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδος και τελικά στην Ευρώπη, σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε