Μετά τις αντιδράσεις, ο Χρυσοχΐδης αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά

Μετά τις αντιδράσεις, ο Χρυσοχΐδης αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:11 Δημιουργία 26/02/20, 20:46

Εντολή για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που εστάλησαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών έδωσε την Τετάρτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους κατοίκους των νησιών.

Νωρίτερα και μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «μερική αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά» τονίζοντας πως το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων θα συνεχιστεί.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη στον Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκε να αποσυρθούν οι τέσσερις διμοιρίες από τις 12 συνολικά που έχουν μεταφερθεί στα νησιά σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι κυβέρνηση κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από τον ξεσηκωμό των νησιωτών και τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία που διέμεναν οι αστυνομικοί.

Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών.

Αν σου άρεσε κάνε