Μύδροι Τσίπρα κατά ΝΔ για ασφαλιστικό και προσφυγικό

Μύδροι Τσίπρα κατά ΝΔ για ασφαλιστικό και προσφυγικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:39 Δημιουργία 27/02/20, 14:36

Υψηλότατους τόνους κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και για τις εξελίξεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, λόγω της δημιουργίας των κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «με όσα συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες μέρες η έννοια της ασφάλειας, στην ευρεία της διάσταση, καθίσταται κρίσιμη και ουσιαστική και το μεγάλο ζητούμενο για τον κάθε πολίτη», και εγκάλεσε την κυβέρνηση για τις προεκλογικές υποσχέσεις περί επαναφοράς της «τάξης» και της «ασφάλειας», ενώ τελικά η χώρα βρίσκεται στα «πρόθυρα του χάους».

«Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα, παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη χώρα σε Φαρ Ουέστ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και στις συγκρούσεις στα νησιά και αναρωτούμενος ποιος «έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού;».

«Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτά που γίνονται, έστω ένας απ’ο σας, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορείτε να λύσετε προβλήματα ;», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Αν σου άρεσε κάνε