Μετά τις προσβολές, ο Μουτζούρης δεν πήγε στο Μαξίμου για να δει τον Μητσοτάκη

Μετά τις προσβολές, ο Μουτζούρης δεν πήγε στο Μαξίμου για να δει τον Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:45 Δημιουργία 27/02/20, 17:16

Κανονικά συμμετέχει ο Κώστας Μουτζούρης στη συνάντηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της δημιουργίας κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα στελέχη της αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Άρη Χατζηκομνηνό, στη σύσκεψη προσκλήθηκε τελικά και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς η πτήση του από Μυτιλήνη ακυρώθηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Χατζηκομνηνό συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη και μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ' όλα τις δυσκολίες των νησιωτών. Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους. Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες ΜΚΟ, τοπικούς συμφεροντολόγους.

Όλοι αυτοί κερδοσκοπούν πάνω σε ένα εθνικό πρόβλημα. Και με τυφλά και βίαια συνθήματα θέλουν να επαναλανσάρουν αδιέξοδες συμπεριφορές -τις έχουμε ξαναδεί- συμπεριφορές "πλατείας", συμπεριφορές "αγανακτισμένων". Πρέπει, λοιπόν, οι ίδιοι οι κάτοικοι να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα».

Αν σου άρεσε κάνε