«Μασάζ» Μητσοτάκη στους εκπροσώπους των νησιωτών για τα κλειστά κέντρα

«Μασάζ» Μητσοτάκη στους εκπροσώπους των νησιωτών για τα κλειστά κέντρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:04 Δημιουργία 27/02/20, 21:04

Για άμεση στήριξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής.μεταναστευτικής κρίσης δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από τις εν λόγω περιοχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, «τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών. Τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες. Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο, καταλήγει το non paper του Μαξίμου.

Αν σου άρεσε κάνε