Συναγερμός στο Πεντάγωνο για τα ανοιχτά σύνορα

Συναγερμός στο Πεντάγωνο για τα ανοιχτά σύνορα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:43 Δημιουργία 28/02/20, 11:19

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο, μετά την ανακοίνωση περί ανοιχτών συνόρων από την κυβέρνηση Ερντογάν και στη «σκιά» της κόλασης πολέμου Συρίας-Τουρκίας, με τους βομβαρδισμούς και τους δεκάδες νεκρούς.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Στο Πεντάγωνο διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, την ώρα που ο ΑΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται να πάει στον Έβρο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης οδεύει προς Μυτιλήνη και το Μαξίμου διατείνεται πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Χθες, τηλεγράφημα του Reutesr ανέφερε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη δια ξηράς και θαλάσσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε με την πρόβλεψη της άμεσης άφιξης προσφύγων από το Ιντλίμπ της Συρίας όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγή να αποσυρθούν.

Ακόμα, ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία.

Αν σου άρεσε κάνε