Μαξίμου: Δεν αλλάζει η πολιτική - Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Μαξίμου: Δεν αλλάζει η πολιτική - Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:44 Δημιουργία 03/03/20, 13:46

«Η πολιτική δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας», δηλώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στον Έβρο, μαζί με ανώτερους Ευρωπαίους αξιωματούχους, για να εκτιμήσουν την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα δημοσιεύματα που αφορούν σε δηλώσεις Μπορίσοφ για τη στάση του Ερντογάν.

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», τονίζουν οι ίδιοι παράγοντες.

Η παρουσία του πρωθυπουργού, συνοδεία ανώτατων αξιωματούχων της Ευρώπης στον Έβρο, αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου διασπείρει fake news. Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μελβούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός σε νέες δηλώσεις του, λέγοντας πως οι Έλληνες «σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα».

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο κ, Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορα της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να επιβάλλει την νομοθεσία της στα σύνορά της. Η επικοινωνία αυτή αποτέλεσε συνέχεια των επαφών που είχε τα τελευταία 24 ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Αν σου άρεσε κάνε