Ο Μητσοτάκης αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/03/20, 19:24

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Έβρο εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «συνεχίζει τους λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών και αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης, καθώς και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών».

Ακόμα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπαν κουβέντα για την υποχρέωση δίκαιου διαμοιρασμού των βαρών με νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ, όπως το 2016, ούτε για την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία»

Ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει την ανάγκη «η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για την εσωτερική διαχείριση με ασφάλεια και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο όσο και για την ευρωπαϊκή της διάσταση», τονίζει ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε