Βολές Γεννηματά προς την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βολές Γεννηματά προς την ΕΕ για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/03/20, 20:17

Ομόθυμη καταδίκη της «κυνικής εκμετάλλευσης της δυστυχίας προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών από την Τουρκία» ζητεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Γεννηματά προτείνει με τη διαδικασία των ανακοινώσεων του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 63 παρ.1γ) να ανακοινωθεί και να συζητηθεί στην Ολομέλεια, απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων η οποία:

«-θα τονίζει την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και συνεννόησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στα σύνορά της η Ελλάδα από την προκλητική στάση της Τουρκίας.

-θα καταδικάζει την κυνική εκμετάλλευση της δυστυχίας προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών από την Τουρκία, η οποία αδιαφορεί για την ανθρωπιστική κρίση και εκμεταλλεύεται το θέμα προκειμένου να εκβιάσει την ΕΕ.

-Θα ζητά από την ΕΕ την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στην προστασία των συνόρων της και στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, καθώς και την άμεση τροποποίηση του Κανονισμού Δουβλίνο και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

-Θα καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην περιοχή του Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν ανθρωπιστική κρίση.

-θα εξαίρει την ψύχραιμη στάση του Ελληνικού λαού, η οποία αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, μακριά από μεμονωμένες ακραίες ατομικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις ανθρωπιστικές αξίες».

Αν σου άρεσε κάνε