Κυβέρνηση: Όλα τα αναγκαία μέτρα κατά της συντονισμένης τουρκικής «επιχείρησης» στον Έβρο

Κυβέρνηση: Όλα τα αναγκαία μέτρα κατά της συντονισμένης τουρκικής «επιχείρησης» στον Έβρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:55 Δημιουργία 04/03/20, 14:47

Ηχηρό μήνυμα αυστηροποίησης της φύλαξης των συνόρων της χώρας σε ξηρά και θάλασσα εκπέμπει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση στον Έβρο, που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την Τουρκία.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει απειλές, διαρρέει fake news και εκβιάζει, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια και μαζική, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τη συντονισμένη τουρκική «επιχείρηση» πιστοποιούν:

  • «Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και άλλων αξιωματούχων της γειτονικής χώρας ότι άνοιξαν τα σύνορα.
  • Η συγκέντρωση μεταναστών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, της Αδριανούπολης και αλλού και η δωρεάν οργανωμένη μεταφορά τους στα σύνορα, με τη συνοδεία της τουρκικής στρατοφυλακής.
  • Οι μαρτυρίες μεταναστών - όπως καταγράφονται από διεθνή δίκτυα - ότι έλαβαν οδηγίες να κατευθυνθούν στα σύνορα από τουρκικές Αρχές.
  • Τα μηνύματα που πήραν στα κινητά τους οι μετανάστες για δήθεν ανοιχτά σύνορα.
  • Η δημοσιοποίηση, από την τουρκική κρατική τηλεόραση, χάρτη με διαδρομές προς τον Έβρο και τα παράλια απέναντι από τα ελληνικά νησιά.
  • Η χρήση, από τους μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, δακρυγόνων που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός».

Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες και νεκρό από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά».

«Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας, όπως αυτές απορρέουν από την κοινή δήλωσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αυστηροποιήσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη φύλαξη των συνόρων μας στη ξηρά και τη θάλασσα».

Αν σου άρεσε κάνε