Μητσοτάκης από Γερμανία: Ελλάδα κι Ευρώπη δεν εκβιάζονται!

Μητσοτάκης από Γερμανία: Ελλάδα κι Ευρώπη δεν εκβιάζονται!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:15 Δημιουργία 09/03/20, 15:12

Διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν, καθώς απέδειξαν τη στιγμή της κρίσης ότι έχουν τη βούληση και την αποτελεσματικότητα να φυλάξουν τα κοινά σύνορα, ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης. Τα νέα προβλήματα την οδηγούν να επιταχύνει και όχι να επιβραδύνει τις αλλαγές που σχεδιάζαμε».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «αποτελούν πυξίδα για εμάς τα λόγια της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της Ευρώπης.

Στο μεταναστευτικό εισερχόμαστε σε νέα φάση. Είναι καιρός να αποδείξουν όλοι αν εννοούν την ουσιαστική αντιμετώπισή του.

Να συζητήσουμε πώς η Τουρκία μπορεί να ξαναγίνει σύμμαχος της ΕΕ. Απαιτείται έμπρακτη αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, είπε πως χρειάζεται «να συζητήσουμε το ενδεχόμενο περιπολιών της Frontex και στα τουρκικά σύνορα.

Η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες απειλών και εκβιασμών, χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως πιόνια» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στα σύνορα του Έβρου.

Επιστρέφοντας στα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός είπε πως «οι πολλές από τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που ίσχυαν στο παρελθόν. Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις. Το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι που θέσαμε ίσως να μην μπορούν να επιτευχθούν, λόγω της κρίσης του κοροναϊού» πρόσθεσε.

Κάνοντας νέο κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «θέλουμε πολύ περισσότερες από τς 162 γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας.

Το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία μας να αναπτυχθεί και να κατευθυνθεί σε νέους τομείς. Μετράμε ήδη κάποιες πρώτες νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, π.χ. με την WV για την μετατροπή ενός νησιού σε ενεργειακά πράσινο».

Αν σου άρεσε κάνε