Η θέση Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους ηγέτες για τον κοροναϊό

Η θέση Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους ηγέτες για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 10/03/20, 20:09

Τη θέση της Ελλάδας για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού Covid-19 μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τη νόσο.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται», ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό.

Έθεσε παράλληλα το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται. Το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.

Επίσης ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια ειδών προστασίας (π.χ. μάσκες) και αντιμετώπισης (π.χ. αναπνευστήρες) σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μετά την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη.

Αν σου άρεσε κάνε