Κοροναϊός: Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου - Πλήρη καταγραφή των επιπτώσεων ζήτησε ο πρωθυπουργός

Κοροναϊός: Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου - Πλήρη καταγραφή των επιπτώσεων ζήτησε ο πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:25 Δημιουργία 12/03/20, 13:23

Πλήρη καταγραφή των επιπτώσεων στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε κάθε φάση λήψης περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊου, καθώς και αντίστοιχο σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Όπως επισημάνθηκε, το νέο περιβάλλον επιβάλει μέτρα για την υγεία και την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που επιβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαφορετικούς κανόνες από εκείνους που προβλέπονταν αρχικά από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Από το Μαξίμου διαβεβαιώνουν πως η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι αναπόφευκτες συνέπειες στην οικονομία και στους εργαζόμενους.

Αύριο θα συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Εργασίας προκειμένου να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τους άξονες των πολιτικών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψιν και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και οι υφυπουργοί Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, Α. Βεσυρόπουλος, Γ. Ζαββός, Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρης, Ν. Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ Αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε