Χρυσοχοΐδης προς Τουρκία: Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής

Χρυσοχοΐδης προς Τουρκία: Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 15/03/20, 16:10

«Η Τουρκία έβαλε σε εφαρμογή μια ωμή απειλή η οποία σήμαινε καθαρή παραβίαση των συνόρων μας στην οποία η Ελλάδα απάντησε» αναφέρει σε συνέντευξή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην εφημερίδα «Real News» ανέφερε πως η κατάσταση στον Έβρο «δεν έχει πολεμικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτηριστικά συνοριακής αστυνομικής αντιπαράθεσης», ενώ αναφερόμενος στις τουρκικές μεθοδεύσεις στον Έβρο δήλωσε ότι «Δεν θα περάσουν και δεν θα τους περάσει».

Ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε ότι «το μεταναστευτικό με μαζική παράνομη είσοδο στη χώρα, τελείωσε, η μαζική απόβαση στα νησιά δεν μπορεί να επαναληφθεί».

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι «αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας ή παράνομη είσοδος σε χωρικά ύδατα είναι άλλης τάξεως ζήτημα» το οποίο «χειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν».

Κληθείς ο κ. Χρυσοχοΐδης να απαντήσει για τις κλειστές δομές και το ενδεχόμενο επιλογής και ακατοίκητων νησιών, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η μετανάστευση χρειάζεται κανονικοποίηση, δηλαδή κανόνες, σύστημα και οργάνωση».

Απαντώντας στις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ για «ακραία καταστολή», ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι την κυβερνητική πολιτική την εγκρίνουν σε μεγάλο ποσοστό οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αυτά τα συνθήματα, απουσία πολιτικής και θέσεων, που επιστρατεύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μικρή απήχηση και ρηχή υπόσταση».

Αναφερόμενος στο Αστυνομικό Σώμα, ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό ανασυντάσσεται καθώς «οι κερκόπορτες για τους θερμοκέφαλους ή τους ακροδεξιούς πρέπει να σφραγιστούν», ενώ για όσους ένστολους πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων στα νησιά του Αιγαίου είπε ότι «θα ελεγχθούν όλοι και όλα».

Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Αστυνομίας και τον νέο σχεδιασμό καταπολέμησης της εγκληματικότητας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν είμαι ακόμη ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ο υπουργός δήλωσε ότι «στα αιτήματα των πολιτών για Δημοκρατία, ασφάλεια και ανάπτυξη οι θέσεις του πρωθυπουργού με καλύπτουν πλήρως», ενώ αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό, ο κ. Χρυσοχοΐδης, είπε ότι «η κυβέρνηση έγκαιρα είχε καταστρώσει σχέδια αντιμετώπισης».

Αν σου άρεσε κάνε