Κοροναϊός: Απαγορεύσεις, αν χρειαστεί

Κοροναϊός: Απαγορεύσεις, αν χρειαστεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:07 Δημιουργία 16/03/20, 08:51
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την απόφασή του να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να περιορίσει την διασπορά του κοροναϊού διατρανώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε άλλες απαγορεύσεις, με σκοπό να συνετίσει και τον τελευταίο πολίτη.

Ήδη η κυβέρνηση έκλεισε καφετέριες, εστιατόρια, κομμωτήρια και γυμναστήρια, ενώ με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού έκλεισαν οι οργανωμένες πλαζ και τα χιονοδρομικά κέντρα. Σήμερα, η κυβέρνηση αναμένει και την απόφαση της ιεραρχίας για τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επικοινώνησε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό, θα εισηγηθεί οι λειτουργίες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και εφόσον οι πιστοί θέλουν να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί, θα το κάνουν σε εξωτερικό χώρο των ναών και κατά μόνας.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών τόσο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, όσο και για τα μέτρα που σχεδιάζει να αναλάβει, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Στις έξι το απόγευμα θα συνομιλήσει μέσω βιντεοκλήσης (προκειμένου να τονιστεί το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι») με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την Τρίτη θα συνομιλήσει και με τους υπόλοιπους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφωνίες, καθώς κανείς δεν θα θελήσει να «παίξει» πολιτικά παιχνίδια πάνω σε μια πανδημία και πολύ δε περισσότερο να εκμεταλλευθεί τον φόβο και την ανησυχία των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός με ευθύτητα έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους, που δεν έχουμε ακόμη προσπεράσει. Σε συνέντευξη του (εφημερίδα Πρώτο Θέμα) επεσήμανε ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος και βασικό του μέλημα είναι να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι, που μπορούν να σωθούν.

Όπως τόνισε, η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη. «Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία», τόνισε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δράσεων και του καλύτερου συντονισμού, ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε τον Νίκο Χαρδαλιά, ορίζοντας τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας. Η ορκωμοσία του μέχρι χθες Γενικού Γραμματέα θα γίνει σήμερα και το γραφείο του θα είναι στο κτίριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο νέος υφυπουργός θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα είναι στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων από τον ιό, δίπλα στον κ. Σωτήρη Τσιοδρα.

Αν σου άρεσε κάνε