Πέτσας: Όλα τα σενάρια «ανοιχτά» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

Πέτσας: Όλα τα σενάρια «ανοιχτά» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:13 Δημιουργία 17/03/20, 11:07

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού εξέπεμψε ο Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε ότι η σύζυγός του είναι θετική στον κοροναϊό, μίλησε στον ΣΚΑΪ μέσω Skype και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει σενάριο να γίνει Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είναι πιθανό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας». «Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους, θα το κάνουμε. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες», είπε επίσης ο κ. Πέτσας.
Την ίδια ώρα, σε άλλη ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων, όπως συμβαίνει σε Ιταλία και Ισπανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το κυβερνητικό επιτελείο θα προχωρήσει σε «οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί να για περιοριστεί η εξάπλωση του ιού».

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Αν σου άρεσε κάνε