Οδηγίες του ΥΠΕΞ στους Έλληνες πολίτες για τα ταξίδια στον εξωτερικό

Οδηγίες του ΥΠΕΞ στους Έλληνες πολίτες για τα ταξίδια στον εξωτερικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 17/03/20, 15:05

Οδηγίες και συμβουλές προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή θέλουν επισκεφθούν χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, «αποφεύγετε να ταξιδεύετε σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού, καθώς οι χώρες αυτές λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και εξόδου αλλοδαπών πολιτών.

-Αν βρίσκεστε ήδη στο εξωτερικό:

Ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, μέσω και των σχετικών ενημερώσεων των Ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό από τις οικείες ιστοσελίδες (βλ. συν. αρχείο). Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των Ελληνικών Αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, συστήνουμε να βρίσκεστε σε επικοινωνία με τις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, προκειμένου οι τελευταίες δυνηθούν παράσχουν κάθε δυνατή αρωγή σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε