Κοροναϊός: Νωρίτερα και ταχύτερα τα μέτρα στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Νωρίτερα και ταχύτερα τα μέτρα στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 17/03/20, 16:37

Σε νέα ενημέρωση σχετικά με την πορεία διασποράς του κοροναϊού Covid-19 προχώρησε την Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως η Ελλάδα έσπευσε, νωρίτερα και ταχύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, να λάβει μέτρα και να καταρτίσει σχέδια για την αντιμετώπισή του.

Συγκριτικός πίνακας που επικαλούνται οι ίδιες πηγές, απεικονίζει το επίπεδο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τις αντίστοιχες ημερομηνίες, όταν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έλαβαν συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Όπως φαίνεται, η Ελλάδα μερίμνησε για το κλείσιμο των σχολείων από τις 11 Μαρτίου, όταν τα κρούσματα ανέρχονταν σε 99, ενώ αντίστοιχες πρόνοιες ελήφθησαν στην Ιταλία και την Ισπανία αφότου οι νοσούντες υπερέβησαν τους 3.000 και τους 4.200 αντίστοιχα.

Ο πίνακας καταδεικνύει επίσης ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταφέρει να συγκρατήσει τον ρυθμό εμφάνισης νέων κρουσμάτων, ειδικά πριν την αύξησή τους σε επίπεδο που ακόμα και χαμηλός ρυθμός περαιτέρω διασποράς ισοδυναμεί με χιλιάδες ασθενείς, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Αν σου άρεσε κάνε