Επικοινωνία Τσίπρα με ΕΒΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ για τον κοροναϊό

Επικοινωνία Τσίπρα με ΕΒΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 19/03/20, 15:27

Οι επιπτώσεις της κρίσης του κοροναϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο των τηλεδιασκέψεων που είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις τηλεδιασκέψεις συζητήθηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις και οι επιπτώσεις του κορανοϊού, εκτός από τη δημόσια υγεία και σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Παράλληλα, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευρυνθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών. «Το κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων», υπογράμμισε.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

Σημειώνεται πως στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν και ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και η Έφη Ατχισόγλου, τομεάρχης Εργασίας του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε