Επικοινωνία Δένδια με τον Ιταλό ΥΠΕΞ για τον επαναπατρισμό Ελλήνων

Επικοινωνία Δένδια με τον Ιταλό ΥΠΕΞ για τον επαναπατρισμό Ελλήνων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 20/03/20, 14:38

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην δοκιμαζόμενη από τη διάδοση του κοροναϊού στη γειτονική μας χώρα.

Διαβεβαίωσε, επίσης, τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές εργαστούν για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες.

Σχετικώς, συμφωνήθηκε όπως, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει η ναύλωση πλοίου προκειμένου πραγματοποιηθεί επιστροφή Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία μέσω του λιμένος της Ανκόνα, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί και πτήση της Alitalia για τον επαναπατρισμό Ιταλών από την Αθήνα.

Επικοινωνία και με Ντιμιτρόφ

Ο Νίκος Δένδιας είχε επίσης συνομιλία και με τον ομόλογό του της Βορείου Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε δύο πλευρές να παραμείνουν σε επικοινωνία προκειμένου διευκολυνθούν διαδικασίες για επαναπατρισμό πολιτών, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο

Αν σου άρεσε κάνε