Επιμονή Γεννηματά στην έκδοση ευρωομολογών για τον κοροναϊό

Επιμονή Γεννηματά στην έκδοση ευρωομολογών για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:35 Δημιουργία 26/03/20, 15:33

Την στήριξή της στην επιστολή των εννέα προέδρων και πρωθυπουργών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία ζητούν την έκδοση κορωνο-ομολόγου, εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - PES Leaders.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Η Ευρώπη έχει ήδη καθυστερήσει στο να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα κράτη μέλη. Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» είναι αναγκαίο» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Όπως είπε «είναι ώρα να εκδοθούν κορωνο-ομόλογα, που θα αποπληρωθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, χωρίς νέες δημοσιονομικές υποχρεώσεις για τα κράτη μέλη». Αυτά τα ποσά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν τα εθνικά συστήματα Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηριχθούν τα νοικοκυριά, συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός Ταμείου για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, αλλά και των ανέργων.

«Εάν αποτύχουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αυτή την ώρα, βάζουμε σε ρίσκο την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προειδοποίηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αν σου άρεσε κάνε